15 Mayıs 2017 Pazartesi

En iyi top sürenler: 5-büyük ligin ilk 100 listesi (Sayı:185)

Sayı 185, top sürme alanında en iyi 5-büyük lig oyuncularının ilk 100 listesini sunar. Middlesbrough’tan Adama Traoré, Eden Hazard (Chelsea) ve Allan St-Maximin'i (Bastia) geçip birinci sırada yer alıyor. Neymar, Lionel Messi ve Alexis Sánchez ayrıca listenin ilk 10 sırasında olan futbolcular.

Dribbling listesi, dribbling denemeleri sayısının başarılı olanlarına bölümüyle elde edilen oranlar ile hesaplanmıştır. Bu, bize hem nicel hem de nitel bakış açısıyla top sürme yeteneklerini incelememize izin veriyor. Niceliksel koşullarda, en çok dribbling girişiminde bulunan 5-büyük lig oyuncusu Barcelona’dan Neymar (269), Wilfried Zaha (Crystal Palace) ve Felipe Anderson'un (Lazio) önünde yer alıyor.

Listede yer alan oyuncular arasında en yüksek başarılı top sürme oranı OGC Nice'den orta saha Wylan Cyprien (87%) tarafından kaydedildi. İkinci sırada bir diğer Ligue 1 oyuncusu var: Marco Verratti (Paris St-Germain). 100'den fazla dribbling teşebbüsünde bulunan oyuncular arasında en iyi oran Eden Hazard'a ait: 75%.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/185/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder