8 Şubat 2017 Çarşamba

Barcelona'dan PSG'ye; Kadroların ekonomik değerlendirilmesi (Sayı: 173)

Sayı 173 kadro değerleri ile kadro oluştururken harcanan bonservisler arasındaki farkları takdim eder. Bir oyuncunun ekonomik değerlendirilmesi bakış açısıyla bu analiz en çok ve en az verimli kulüplere dikkat çekiyor. Takımların büyük çoğunluğu için aradaki fark pozitif. Aslında bu çalışma, takım üyelerinin değiştirilmesinin yaratacağı maliyeti dikkate almamaktadır.

Tablonun en yukarısında Barcelona var. Bu, esas itibariyle Lionel Messi'nin (0 Euro değer ile altyapıdan çıkıp şu anki değeri 170,5 milyon EUR) ve Neymar'ın (87'den 246,8 milyon EUR'ya) büyük ekonomik değerlemesine bağlıdır. Üst sıralarda, çoğunlukla antrenman ile yetiştirmeye ve/veya uzun süreli olarak genç yetenekleri kadrosuna katmaya odaklanmış rekabetçi takımlar yer alıyorlar. İkinci sıradaki Tottenham Hotspur bu stratejinin harika bir örneği.

Aksine, tablonun alt sıralarındaki tüm kulüpler, Hamburg, Wolfsburg, Manchester United, Crystal Palace, Valencia ve Schalke 04 gibi son zamanlarda kötü sonuçlar elde eden takımlar. Paris St-Germain'in son konumu pahalı transferlerinden ve diğer dört büyük ligle kıyaslandığında Ligue 1'in daha alt seviyede kalmasından kaynaklanıyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/173/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder