1 Aralık 2016 Perşembe

Gençlik sıralaması: Nordsjælland ve Touoluse zirvede (Sayı:166)

Sayı 166,  1 Temmuz 2016 tarihinden beri, yerel lig maçlarında sahaya sürülen kadroların ortalama yaşlarına göre Avrupa takımlarının sıralamasını takdim eder. Danimarka temsilcisi Nordsjælland, 31 Avrupa ülkesinin üst liglerinin lideriyken (22,1 yaş), Toulouse 5-büyük ligin sıralamasında ilk sırada (23,4 yaş).

Kopenhag şehrinin 20 km uzağındaki Farum'da kurulu Nordsjælland yakın zamanda bir grup yatırımcı tarafından satın alındı; bu grup Gana'da "Right to Dream" isimli bir futbol akademisinin yönetiminde de söz sahibi. Şu anda Danimarka Superliga'da sekizinci sırada bulunuyorlar. Avrupa sıralamasında ikinci ve üçüncü sırada Lokomotif Zagreb (Hırvatistan) ve Senica (Slovakya) yer alıyor.

5-büyük lige ait tabloda birden onbirinci sıraya kadar yalnızca Fransız ve Alman ekipleri yer alıyor. Bunlar arasında dikkat çekici olanlar şu anda Ligue 1 ve Bundesliga'da ilk sırada yer alan ekipler: OGC Nice (2.) ve RB Leipzig (4.). En genç İtalyan takım AC Milan 12. sırada kendisine yer buluyor. İki Premier League kulübü ise ilk 20'de sıralanmış durumda: Tottenham (15.) ve Liverpool (18.)

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/166/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder