13 Ekim 2016 Perşembe

En pahalı kadro rekorunu Manchester United kırıyor (Sayı:159)

Son yıllarda, futbol piramidinin üst kısmındaki takımların transfer harcamaları önemli bir şekilde artmıştır. Sayı 159, 5-büyük ligdeki takımların mevcut kadrolarını kurarken transfere ödedikleri harcamaları inceliyor. Futbol tarihinde hiçbir ekip Manchester United'ın bu sezonki kadrosunu kurarken yaptığı harcama tutarına ulaşamadı: 718 milyon Euro (bir önceki sezona göre 185 milyon Euro daha fazla).

Manchester United'ın kadrosunu bir araya getirmek için ödenen ücretler, yeni transfer Pogba'ya ödenen 110 milyon Euro ile aralarında Zlatan İbrahimoviç'in de olduğu bedelsiz transferlerin hanesine yazılan sıfır arasında değişiyor. Kadro değeri tablosunun ikinci sırasında Real Madrid (634 milyon Euro, 2015/16'ya göre 47 milyon artış) ve üçüncü sırasında Manchester City (611 milyon Euro, +78 milyon Euro) yer alıyor.

Genele bakarsak, transfer bedelleri bakış açısına göre kadro değeri ile yerel ligi bitirdiğiniz sıralama arasındaki ilişki (korelasyon) yüksektir. Diğer yandan, geçen sene Premier Leauge'i kazanan Leicester City ligdeki 20 takım arasında en değerli 17. kadroya sahipti.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/159/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder