24 Mayıs 2016 Salı

Fransa Açık 2016 - Roland Garros

Büyük turnuvaların ikincisi, nam-ı değer Roland Garros bu sene 16 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor ("Roland, kim?" diye soruyorsanız eğer sizi bir sonraki paragrafa davet ediyoruz). Bu senenin güzelliği ülkemizi temsil eden üç tenis oyuncumuzun elemeleri geçerek ana tabloya girmiş olmaları.

Roland Garros 1888 doğumlu ünlü Fransız havacı. Bizim Vecihi Hürkuş gibi. Savaş pilotu olmasının yanı sıra Akdeniz'i havadan geçen ilk insandır. Namına yakışır şekilde bir uçak kazasında, daha 29 yaşındayken aramızdan ayrılmıştır. Paris'te öğrenimi sürdürürken gittiği bölgede açılan tenis spor tesislerine onun adı verilmiş ve turnuva da bu adla anılır olmuştur. 1928 yılından bu yana turnuva oynandığı yer tam burası.

Turnuva 1891 yılında başlamış ve o zamanlar sadece Fransız kulüplerine mensup tenisçilere açıkmış. Sonra sene 1925'e gelince tüm oyuncuların katılımına açık hale geliyor.

Gelelim son kazanan ve en çok kazananlara, tek erkeklerde son şampiyon İsviçreli Stan Wawrinka ve en çok kazanan 9 şampiyonluk ile Rafael Nadal. Kadınlarda ise taç Serena Williams'ta hala rekoru kırılamayan en çok kazanan hanımefendi 7 kupalı Chris Evert.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder