21 Ocak 2016 Perşembe

İlk Yarının Elemanları

TFF’nin sitesinde yer alan 2015-2016 sezonu Spor Toto Süper Lig ilk yarı istatistikleri’nden yola çıkarak küçük bir analiz-yorum çalışması sunmak isterim. Buyurunuz:



Mevkilere göre gidersek Akhisardan Lukac, Rizeden Itandje, Volkan Demirel ve Muslera yanı sıra Sivastan Setkus, Başakşehirden Volkan Babacan 17 maçın tamamında forma giydiler. Defans oyuncularından Akhisardan Caner, Beşiktaştan Beck, Kasımpaşadan Titi, Kayseriden Mabiala ile Konyadan Jukovic ve Ömer Ali formayı hiç bir maç bırakmadılar. Orta saha oyuncuları Atiba, Visca ve Ndiaye ise 17'de 17 yapan orta sahalar.

1530 dakikayı doldurmasa da takımında en yüksek süre alan oyuncular ise Samuel Eto'o, Bursadan kaleci Mert, Eskişehirden Kaan Kanak, Antepten Muhammet, Alkaralardan Skulasson, Mersinden Serkan Balcı ve Trabzondan Mbia olarak sıralandı.

Bu isimlerden Eto'o 13, Ndiaye 9 ve Muhammet Demir ile Edin Visca'nın 6şar gol attığını hatırlatalım.

2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarına dair benzer yazılarla karşılaştırınca, Itandje (Konya) ve Mabiala'nın (Karabük) eski takımlarıyla yine iki sene öncesinin istikrarlı isimleri olduğunu görebiliriz. Keza geçen seneye baktığımızda Volkan Babacan ve Fernando Muslera'nın formayı kimselere kaptırmadıklarını görüyoruz.

Gol krallığı yarışı ise aşağıdaki gibi gelişiyor:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder